ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Την περίοδο της Σαρακοστής ένα (τουλάχιστον) πιάτο με σουπιές σχεδόν επιβάλλεται! Και η συγκεκριμένη συνταγή με σουπιές λεμονάτες, μάραθα και πατάτες, ακριβώς όπως τις φτιάχνουν στην Κρήτη, είναι τόσο νόστιμη που θα τη ζηλέψουν ακόμα και αυτοί που δεν νηστεύουν…
Συνταγή για σουπιές λεμονάτες ντερμπιέ με μάραθα και πατάτες
Recipe time:
60 Recipe ingredients:
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 μάτσο μάραθο
- 2-3 καρότα μέτρια, κομμένα σε μπαστουνάκια
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας αλέυρι ΓΟΧ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών
Recipe instructions:
- Βάζουμε τις σουπιές σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους και να απορροφηθεί.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα.
- Με μία κουτάλα παίρνουμε περίπου 1 φλιτζάνι ζωμό από τις σουπιές και το ανακατεύουμε καλά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα στις σουπιές και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Recipe level:
Εύκολο Recipe season:
Όλες οι εποχές Average pricing:
€ Recipe cuisine:
ελληνική κουζίνα