ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αν ανήκεις σε αυτούς που νηστεύουν, είναι σίγουρο ότι κάπου εκεί στα μέσα της Σαρακοστής θα λαχταρήσεις κάτι γλυκό. Επειδή, όμως, ως γνωστόν το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά απαγορεύονται (και μαζί τους τα μισά περίπου γλυκά), σκεφτήκαμε αυτή τη φανταστική συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια! Το βασικό υλικό τους είναι το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι που τους δίνει μια αξέχαστη, πορτοκαλένια γεύση. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα, ιδανικό για κάθε στιγμή της μέρας. Φτιάξε τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!
Recipe time:
45 Recipe ingredients:
½ φλ. τσαγιού Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Recipe instructions:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, το Μακεδονικό Ταχίνι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Πλάθουμε τα ταχινοκουλουράκια μας είτε στρογγυλά, είτε σε πλεξούδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Recipe level:
Εύκολο Recipe season:
Όλες οι εποχές Average pricing:
€ Recipe cuisine:
ελληνική κουζίνα