ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε στα χέρια μου ένα βαζάκι Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο. Ήταν βελούδινο και τόσο νόστιμο, που χρειάστηκε να συγκρατήσω τον εαυτό μου για να μην το φάω όλο με το κουτάλι απευθείας από το βάζο. Αντί για αυτό, σκέφτηκα να φτιάξω μαζί του αφράτα και μοσχομυριστά muffins! Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Η παρακάτω συνταγή για muffins με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο είναι μια υγιεινή απάντηση απέναντι σε οποιαδήποτε λιγούρα μπορεί να έχεις. Το καλύτερο; Είναι και νηστίσιμη!
Recipe time:
50 Recipe ingredients:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 220ml χυμό πορτοκάλι
- 150ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40ml κονιάκ
- 1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι σόδα
- Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο για τη γέμιση
Recipe instructions:
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σησαμέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια, το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για muffins.
- Με σύριγγα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα muffins με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170-180°C.
Recipe level:
Εύκολο Recipe season:
Όλες οι εποχές Average pricing:
€ Recipe cuisine:
ελληνική κουζίνα