Μου έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό κάτι ανοιξιάτικες Παρασκευές μετά το σχολείο. Περνούσαμε τον δρόμο και πηγαίναμε στο συνηθισμένο καφέ όπου παραγγέλναμε ένα γιγαντιαίο κομμάτι Carrot Cake.

Μοσχομύριζε κανέλλα και δεν ήταν στεγνό σε αντίθεση με τα συνηθισμένα. Έβγαζε μια μελένια γλύκα. Με την ανάμνηση αυτή, λοιπόν, δημιουργήθηκε η υγιεινή παραλλαγή της εφηβικής μου αυτής ανάμνησης σε στυλ oatmeal.

Recipe time:
30
Recipe ingredients:
  • 1 και 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κούπας λεπτά τριμμένο καρότο (περίπου δύο μικρομεσαία καρότα)
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά μέλι ή 2-3 στέβια
  • 2 κουταλάκια αποξηραμένα φρούτα (οι σταφίδες ταιριάζουν υπέροχα αλλά και τα αποξηραμένα κράνμπερυ δεν πάνε πίσω)
  • επιπλέον φρέσκα φρούτα
Recipe instructions:
  1. Σε νερό που βράζει, προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης, μειώνουμε την ένταση του ματιού της κουζίνας στο μισό και αμέσως το προσθέτεις το τριμμένο καρότο.
  2. Όταν το νερό έχει απορροφηθεί μπορείς είτε να ρίξεις μερικές κουταλιές ακόμα βρώμη, ώστε το μείγμα να μην είναι τόσο κρεμώδες, ή να ρίξεις κατευθείαν την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το γλυκαντικό και το αλάτι.

Οι συνδυασμοί για γαρνίρισμα είναι αμέτρητοι. Από τους αγαπημένους μου ήταν οι σταφίδες με τυρί κρέμα, αποξηραμένα κράνμπερυ με κομμάτια από φρέσκο ανανά, ρόδι και τριμμένη καρύδα.

Φωτογραφίες απο Ιnstagram: @misitzi

Recipe level:
Εύκολο
Recipe season:
Όλες οι εποχές
Average pricing:
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5