Κάλλια Παπαδοπούλου
Open Call 1821: Τα κάλαντα
Τι είναι εκείνο που σας ενέπνευσε:
Με συγκινεί η διαδικασία κατά την οποία κάθε νέα γενιά Ελλήνων γνωρίζει εκ νέου την ιστορία μας και έρχεται σε επαφή με την παράδοσή μας. Ειδικότερα, με συγκινεί που τα παιδιά ενθουσιάζονται και εμπνέονται από τα κατορθώματα των προγόνων μας. Αισθάνονται σεβασμό και ευγνωμοσύνη για αυτούς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που με αυτοθυσία μας χάρισαν την ελευθερία, την γλώσσα, την εθνική ταυτότητα και την πατρίδα μας.
Ως εκ τούτου, σχεδίασα, από την οπτική γωνία ενός τρίτου παρατηρητή, παιδιά που επισκέπτονται έναν από τους προγόνους μας και του τραγουδούν τα κάλαντα της νέας χρονιάς. Ο παππούς τα καλοδέχεται με ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του, ώστε, αν θέλουν, να μπουν και να τον γνωρίσουν καλύτερα.
Ακριβείς διαστάσεις του έργου (ύψος Χ πλάτος) : 88 Χ 68 εκ.
Υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο : Mολύβι σε χαρτί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σύντομο βιογραφικό της Κάλλιας Παπαδοπούλου
H Κάλλια Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (βαθμός πτυχίου «λίαν καλώς»). Στη συνέχεια, σπούδασε Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Ψηφιακές μορφές Τέχνης και Κεραμική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (βαθμός πτυχίου «άριστα»). Ως φοιτήτρια νομικής κέρδισε υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αριστεία στο Δημόσιο Δίκαιο). Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δικαστών στην κατεύθυνση της Πολιτικής Δικαιοσύνης. Από το 2007 είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο βαθμό της Δικαστικής Πληρεξουσίας Α’. Είναι παντρεμένη με τον μουσικό και κατασκευαστή μουσικών οργάνων Γιώργο Μακρή. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.